Fenerbahçe-voorzitter onhult complot tegen Cocu

Phillip Cocu is slachtoffer geworden van een complot en pesterijen bij Fenerbahçe. Dat zegt de voorzitter van de Turkse club in een openhartig interview op het clubkanaal. Hoofdtrainer Cocu ligt sinds zijn komst deze zomer stevig onder vuur, maar heeft nog altijd de steun van het bestuur.

Vorige week kwam al naar buiten dat de assistenten Turgay Altay, Murat Öztürk en Alper Asci waren ontslagen en voorzitter Ali Koç heeft nu uitgelegd waarom hij die maatregel heeft genomen.

"De ontslagen trainers hebben wezenlijke informatie, inclusief videobeelden, gelekt naar een derde partij", zegt Koç. "Veel spelers klaagden over vermoeidheid. Er is door de assistenten zo hard getraind dat blessures hadden kunnen ontstaan. Spelers klaagden over die trainingen, maar dat werd nooit doorgegeven aan Cocu."

Pesterijen

Ook was Cocu slachtoffer van bizarre pesterijen. Zo lag er voor het competitieduel met Besiktas en de Europa League-wedstrijd tegen Spartak Trnava ineens een kleed in de kleedkamer. Koç: "De assistenten vertelden de spelers dat ze Cocu na de wedstrijd in dat kleed gingen rollen om het lijk van de trainer terug te sturen naar Nederland. Toen ik dat hoorde, heb ik meteen ingegrepen."

Phillip Cocu EPA

Volgens de preses hebben de gebeurtenissen alles te maken met de komst van Erwin Koeman als de rechterhand van Cocu. Daardoor zou de invloed van de andere assistenten zijn ingeperkt. Koç heeft ook drie spelers (Volkan Demirel, Nabil Dirar en Aatif Chahechouhe) wegens onprofessioneel gedrag voor onbepaalde tijd uit de selectie gezet.

Fenerbahçe staat op de vijftiende plaats in de Turkse competitie en won nog maar twee van de acht duels.

STER reclame