Boston Red Sox viert de overwinning op New York Yankees EPA

Bogaerts schakelt met Red Sox eeuwige rivaal Yankees uit

time icon

Boston Red Sox gaat ten koste van New York Yankees in de Major League Baseball naar de finale van de American League. Xander Bogaerts' ploeg klopte die van Didi Gregorius in Yankee Stadium met 4-3 en besliste daarmee de best-of-five-serie met 3-1.

De beslissing in het duel viel pas na bestudering van de beelden. De Yankees maakten in de negende inning twee punten en hadden twee man uit en twee lopers op de honken.

Kort klapje

Na een kort klapje werd Gleyber Torres daarop op het eerste honk uit gegeven. Daarbij moest Red Sox-speler Steve Pearce ver reiken om de door derdehonkman Eduardo Nunez aangegooide bal te vangen.

Het was even de vraag of Pearce op tijd de bal in de handschoen had én op hetzelfde moment contact met de plaat. De Yankees protesteerden nog, maar na 63 seconden turen naar het scherm bleef de call overeind.

Oordeel zelf in de video via de onderstaande tweet:

De Red Sox strijden nu met titelhouder Houston Astros, dat Cleveland Indians met 3-0 versloeg in de andere halve finale van de American League, om een plaats in de World Series.

Vorig seizoen wonnen de Astros met 3-1 van de Red Sox in de halve finales van de American League.

De andere deelnemer aan de World Series komt uit de finale van de National League. Hierin staan Milwaukee Brewers en Los Angeles Dodgers tegenover elkaar.

STER Reclame