Frenkie de Jong koerst af op basisplaats: 'Ik ben fit om te spelen'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Frenkie de Jong: 'Ik ben fit om te spelen'

Bondscoach Ronald Koeman rekent op Frenkie de Jong in de komende interlands van het Nederlands elftal, tegen Duitsland en België.

"Ik ben fit om te spelen", zegt De Jong rondom de training op de KNVB Campus in Zeist. De middenvelder van Ajax stond de afgelopen weken langs de kant met een scheurtje in de kuit.

"Het is natuurlijk nooit lekker als je twee wedstrijden mist. Tegen AZ had ik afgelopen zondag eventueel kunnen spelen, maar we besloten geen risico's te nemen."

Frenkie de Jong ANP

Koeman, die tegen Peru (tweede helft) en wereldkampioen Frankrijk onder de indruk was van De Jong, lijkt voornemens om de 21-jarige middenvelder zaterdag op te stellen tegen Duitsland in de Nations League.

"Hij zat op de bank zondag. Dan lijkt me dat je fit bent om te spelen. Hij is natuurlijk nog geen volwaardig international qua leeftijd, maar wat goed is komt snel. Ik zie dat niet zo als een probleem. We hebben nog een aantal dagen."

De Jong krijgt de hype rondom zijn persoon mee, ook al probeert hij er zich grotendeels voor af te sluiten. "Talkshows volg ik expres niet meer. Sommige dingen, daar ontkom je niet aan. Ik ben er zeker niet naar op zoek, maar het is ook niet zo dat ik niks lees."

STER Reclame