Toms Skujins Getty Images

Skujins wint Tre Valli Varesine, Kelderman zesde

time icon

Toms Skujins heeft de 98ste editie van Tre Valli Varesine (Ronde van de Drie Valleien) op zijn naam geschreven. De Letse renner van Trek-Segafredo was in de koers over 212 kilometer (van Saronno naar Varese) de snelste van een kopgroep van zeven man. Wilco Kelderman werd zesde.

De Italiaanse koers leverde een mooie finale op, met veel aanvallen en een totaal versnipperd peloton. Rigoberto Urán sloeg met nog vier kilometer te gaan een gaatje, maar ploeggenoot Michael Woods, Kelderman, Mathias Frank, Skujins, Peter Kennaugh en Pinot sloten aan.

Regenboogtrui

Primoz Roglic, Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde - voor het eerst in zijn regenboogtrui - voerden een achtervolgende groep aan, maar konden niet meer aansluiten. Skujins bleef in de sprint Pinot, die net als vorig jaar tweede wordt, en de Brit Kennaugh ruim voor.

Diretta Ciclismo
@DirettaCiclismo
Direttamente dai nostri inviati alla Tre Valli Varesine, Stefano Zago e Claudio Bergamaschi, le prime immagini di Alejandro Valverde in maglia iridata. #TreValliVaresine #Campionedelmondo
8 maanden geleden

STER Reclame