NOS Voetbal

Het is tegenwoordig 'prettig Champions League kijken' voor Koeman

Koeman: 'Het is prettig Champions League kijken als bondscoach'

Het liefst werkt bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal met een vaste groep spelers, maar omdat er steeds meer jonge jongens opstaan en spelers geblesseerd raken, is daar nog steeds geen sprake van.

"Het is wel wat veel, ja. Dat had ik zelf ook niet gedacht", zegt hij in aanloop naar het Nations League-duel met Duitsland en de oefeninterland met België. "Maar als er drie rechtsbacks wegvallen, ga ik verder kijken. En de jonge spelers die aan de deur kloppen, die wil ik van dichtbij meemaken."

Nieuw bij de selectie zijn dit keer de PSV'ers Steven Bergwijn, Denzel Dumfries en Pablo Rosario en Arnaut Danjuma Groeneveld van Club Brugge. Vorige keer debuteerde Ajacied Frenkie de Jong al naar behoren in de oefenduels met Peru (2-1 winst) en Frankrijk (2-1 nederlaag).

"Het zijn allemaal namen die al langer in ons hoofd rond speelden", gaat Koeman verder. "Gelukkig spelen Ajax en PSV nu in de Champions League. Dat is ook prettig voor mij om te kijken of ze klaar zijn voor Oranje."

De Jong zeker van basisplaats?

De Jong maakte de vorige interlands dusdanig veel indruk dat hij dit keer zeker lijkt van een basisplaats, mits hij geen last meer heeft van zijn kuit. "Vanwege zijn leeftijd (21) wil ik nog niet zeggen dat hij een volwaardig international is, maar wat goed is komt snel", aldus Koeman.

Frenkie de Jong in duel met Kylian Mbappe van Frankrijk

Sergio Padt lijkt het voorlopig verbruid te hebben bij de bondscoach. De doelman van FC Groningen zit niet meer bij de selectie. Hij bracht vorige maand een nacht in de cel door. "Ik heb meermaals met hem besproken dat hij fitter moet zijn. Als dit er dan bij komt is een en een twee en selecteer ik hem niet."

Resultaat halen

De wedstrijd tegen Duitsland is Oranje's tweede duel in de Nations League na de nederlaag tegen Frankrijk. Koeman: "Je speelt om resultaat te halen, dat heb ik de groep ook verteld. Het gaat wel ergens om."

Drie dagen later is België de tegenstander in Brussel. Dat is een oefenduel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl