Maximiliano Richeze ANP

Maximiliano Richeze heeft in de Ronde van Turkije de eerste etappe gewonnen. De ervaren Argentijn van QuickStep was in de rit van 148,4 kilometer met start en finish in Konya de gelukkigste in een chaotische slotfase.

Nadat vijf vluchters (Beñat Txoperena, Ander Barrenetxea, Ferit Samli, Kenneth van Rooy en Nícolas Sessler) waren teruggepakt en er nog dertien kilometer te rijden was, begon het gedrang in het peloton.

Fernando Gaviria (QuickStep) was er uiteindelijk het slachtoffer van; hij kwam ten val en greep gelijk naar zijn schouder. Geen paniek bij de Belgische formatie, die ook nog Alvaro Hodeg achter de hand heeft en in de laatste kilometer de kop van het peloton overnam.

Zeventigste zege

Maar Hodeg ging in de fout bij een drempel, moest even in de remmen, waardoor er plotseling een gaatje ontstond voor zijn sprintvoorbereider Richeze. Hij kon het vervolgens eenvoudig afmaken; Sam Bennett sprintte naar de tweede plaats, Jempy Drucker naar de derde.

Het is alweer de zeventigste overwinning dit seizoen voor QuickStep. Team Sky volgt op gepaste afstand: 41 zeges.

Nieuwe hoofdsponsor

De overwinning komt een dag nadat manager Patrick Lefevere de nieuwe hoofdsponsor voor de komende jaren presenteerde. De ploeg heet vanaf volgend jaar Deceuninck-QuickStep.

STER reclame