Verweij wil nog door: 'Maar dan wel in gespreid bedje'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Verweij hoopt volgend jaar alsnog een gespreid bedje te vinden

Hij had al bekendgemaakt - bij gebrek aan een geschikte ploeg - het komend schaatsseizoen over te slaan, maar dat heeft Koen Verweij er niet van weerhouden om zich deze week op de ijsbaan van Inzell te laten zien. Toch stiekem terug als topsporter? "Nee, hoor. Inzell is gewoon een fijne plek om te zijn."

Nadat hij er niet in was geslaagd een team om zich heen te vormen, heeft Verweij de schaatsen een paar maanden in de hoek laten liggen. Even geen zin. Of nee, afkeer voelde hij zelfs. Maar nu is het tijd om weer een beetje te beginnen, vindt de wereldkampioen allround van 2014.

De tien dagen die hij in het Duitse kuuroord verblijft, benut hij bovendien om anderen bij te staan. "Er waren een paar aanvragen van schaatsers of ik ze technisch wilde helpen. Nou, dat doe ik graag. En ik heb twee talentjes meegenomen. Het zou goed zijn als die doorstromen", vertelt Verweij.

Ik zou nog wel een keer voor de Spelen willen gaan. Dat is het enige wat telt voor mij.

Koen Verweij

Dat heeft veel weg van een transmissie van 'Koen Kampioen' naar 'Koen de Coach'. Maar niets is minder waar. Niet definitief in ieder geval. Tenminste, als het aan Verweij zelf ligt. Want zijn toekomst als schaatser is nog altijd ongewis. "Ik hoop dat ik volgend jaar iets moois kan neerzetten of mij ergens bij kan aansluiten waar het sporttechnisch allemaal goed is."

Gespreid bedje

Een gespreid bedje zoekt hij. "Dat heb ik in mijn hele carrière eigenlijk maar één keer een jaar gehad. Toen kon ik echt topsporter zijn. De rest is allemaal wat rommelig verlopen en ik heb heel veel zelf moeten organiseren. Dat wil ik niet meer. Ik wil zeker nog door, maar dan moet het wel een gespreid bedje zijn. En anders zie ik het somber in."

Aan ambities ontbreekt het de 28-jarige Alkmaarder niet. "Ik zou nog wel een keer voor de Spelen willen gaan. Dat is het enige wat telt voor mij", aldus de eigenaar van vier olympische plakken, waaronder een gouden uit 2014 op de achtervolging. "En een wereldrecord rijden. Maar dat kan alleen in een heel goed team waar alles goed georganiseerd is."

STER Reclame