PSV verspeelt punten in Nijmegen

PSV is bij NEC blijven steken op een 2-2 gelijkspel, waardoor het de marge met FC Twente zag slinken tot één punt.

Het venijn van de eerste helft, waarin PSV domineerde en NEC soms gevaarlijk counterde, zat hem in de staart.

Leroy George zette NEC met een verwoestende uithaal op voorsprong, waarna Balász Dzsudzsák tekende voor de 1-1; hij kroop na een pass van Stanislav Manolev voor Nathaniel Will en scoorde eenvoudig.

Na de rust leidde het overwicht van PSV tot de 2-1 van Jeremain Lens, die voor de pauze de lat geraakt had; hij schoot raak na zich met een schouderduw van Rémy Amieux te hebben ontdaan. PSV leek daarna simpel het einde te gaan halen, maar kort voor tijd kopte Ramon Zomer alsnog de 2-2 binnen.