Jodie Whittaker
NOS Nieuws

Doctor Who-fans positief over vertolking door Jodie Whittaker

Fans van Doctor Who lijken vooral positief te zijn over de nieuwe hoofdrolspeler. Dat is voor het eerst een vrouw, Jodie Whittaker.

De eerste aflevering van het elfde seizoen van de BBC-serie was gisteravond te zien. De serie over een tijdreiziger die strijdt tegen kwaadaardige buitenaardse wezens is sinds 1963 op de buis.

Jeugdboekenschrijver Christien Boomsma vond het vooraf spannend of zij een goede Doctor Who zou zijn en of het haar zou lukken om "iedereen mee te krijgen". "Ik denk dat het 100 procent gelukt is", zegt de fan in het NOS Radio 1 Journaal. "Ik vond het fantastisch."

Verpletterend optimisme

Boomsma vindt de serie grappig en spannend. "Het heeft een verpletterend optimisme over zich, en het plot van een alien die in een andere tijd op aarde terechtkomt, biedt oneindig veel mogelijkheden. Als schrijver kan ik dat wel waarderen."

Ook op Twitter staan veel enthousiaste reacties. "Dit is precies hoe de show bedoeld was", schrijft Sam.

"Ik hou van haar", schrijft iemand anders. "Jodie is voortreffelijk. Ze brengt levendigheid, energie en veel humor in de rol. Jodie is Dr. Who", vindt een twitteraar die zegt dat hij alle acteurs sinds 1963 heeft gezien.

Anderen zijn negatief, zoals deze Lilly. Whittakers voorganger David Tennant zal "voor mij altijd Doctor Who zijn", schrijft ze, "en daarna Christopher Ecclestone en Matt Smith".

Volgens Reduan moeten critici nog wennen aan de nieuwe vertolking. "Dit is allemaal nieuw voor jullie en nieuw kan eng zijn", zo citeert hij Doctor Who.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl