De zussen Allison, Mary, Abby en Amy
NOS NieuwsAangepast

Slachtoffers limo-ongeluk VS zijn vier zussen, familie en vrienden

Het ongeluk met een Amerikaanse limousine heeft het leven gekost aan vier zussen, hun echtgenoten en andere familieleden en vrienden. Alle inzittenden van de verlengde auto kwamen om, evenals twee voetgangers. In totaal vielen er twintig doden.

"Mijn broer is totaal gebroken. Zijn vrouw ook", zegt de tante van de zussen. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Je kunt er met je verstand niet bij. Wat een tragedie als je vier dochters zo sterven."

De limousine reed zaterdagmiddag van een heuvel af rechtdoor op een T-splitsing bij de plaats Schoharie in de staat New York, raakte twee voetgangers en botste tegen een auto op een parkeerplaats. Waardoor de bestuurder de macht over het stuur kwijtraakte is nog niet bekend.

Familieleden van de slachtoffers op de plek van het ongeluk

"Ik hoorde een harde knal. Toen ik ging kijken, zag ik veel mensen en hoorde mensen schreeuwen. Ik zag die grote auto in de bosjes, total loss", zegt een omwonende.

Het kruispunt staat bekend als gevaarlijk: er gebeuren geregeld ongelukken. Voor vrachtwagens is de route inmiddels verboden, nadat er in korte tijd drie trucks uit de bocht waren gevlogen.

Ze namen juist hun verantwoordelijkheid door een limousine te bestellen. Zo hoefden ze zelf niet meer te rijden.

Nabestaande

Volgens nabestaanden was de groep op weg naar een verjaardagsfeest. "Ze namen juist hun verantwoordelijkheid door een limousine te bestellen. Zo hoefden ze zelf niet meer te rijden."

Het is het dodelijkste verkeersongeluk in de VS sinds een busje met ouderen vlam vatte bij de evacuatie voor de orkaan Rita in 2005. Daarbij kwamen 23 mensen om in Texas.

Een cafeetje in de buurt van het ongeluk laat weten vandaag open te zijn. "We kunnen wel een knuffel gebruiken", staat in een verklaring. "We doen ons best om dit te verwerken en te rouwen. Dat kan het beste als we samenkomen."

Er zijn inmiddels verschillende benefietacties gestart om de begrafenissen van de slachtoffers te betalen. Ook is er een inzameling voor de jonge kinderen die zij nalaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl