Terpstra kibbelt, Kragh Andersen slaat toe in Parijs-Tours Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Søren Kragh Andersen heeft op fraaie wijze de 112de editie van Parijs-Tours op zijn naam geschreven.

De Deen van Sunweb, die bekend werd als luxe helper van Tom Dumoulin in de Tour de France, koos het juiste moment in de finale om zijn medevluchters Niki Terpstra en Benoit Cosnefroy af te schudden.

Vorig jaar gaf Kragh Andersen al zijn visitekaartje af door achter Matteo Trentin als tweede te eindigen in Parijs-Tours. "Ik kon me niet voorstellen dat ik beter zou kunnen doen dan vorig jaar. Mijn eerste klassieke zege, tegen de besten van de besten. Ik ben superblij."

Grindstroken

De koers is normaal gesproken een prooi voor de sprinters, maar het parcours heeft een transformatie ondergaan. Zo lagen er een paar onverharde stroken door de wijngaarden van de Loire op de renners te wachten.

Nog voor die gravelstroken was de vroege vlucht met daarbij onder anderen Brian van Goethem (Roompot) en Sylvain Chavanel, die zijn laatste koers als professional reed, al voorbij.

Op het onverharde regende het lekke banden, waardoor QuickStep-baas Patrick Lefevere twitterde dat zijn formatie deze koers nooit meer zal rijden.

Terpstra zorgde op ruim 20 kilometer van de streep voor de beslissende schifting. Met Kragh kreeg hij een sterke metgezel.

Ook de jonge Fransman Cosnefroy (AG2R) sloop mee, maar weigerde vervolgens mee te werken omdat zijn kopman Oliver Naesen in de achtervolging zat.

Terpstra boos

De Deen koos op bijna elf kilometer van de streep het juiste moment voor zijn demarrage en hield knap stand tot het einde.

Achter Kragh was het nu echt hommeles tussen Terpstra - die zijn laatste grote koers reed voor QuickStep - en de jonge Fransman en dat kwam niet meer goed.

In de sprint om de tweede plaats zette Terpstra Cosnefroy in woord en gebaar op zijn plek, maar op het podium schudden beiden elkaar alsnog de hand.

Taco van der Hoorn (Roompot) werd knap negende, Jos van Emden (Lotto-Jumbo) tiende.

Søren Kragh Andersen geflankeerd door Niki Terpstra en Benoit Cosnefroy op het podium van Parijs-Tours AFP

STER reclame