Juan Martín del Potro
NOS SportAangepast

Nishikori en zieke Del Potro lopen titel mis, Wozniacki is weer terug

Zowel het ATP-toernooi van Peking als Tokio heeft een verrassende winnaar opgeleverd. In Peking was de ongeplaatste Georgiër Nikoloz Basilasjvili de als eerste geplaatste Argentijn Juan Martín del Potro de baas met 6-4, 6-4.

En in Tokio hield de 22-jarige Russische qualifier Daniil Medvedev de Japanse publieksfavoriet en tweevoudig winnaar Kei Nishikori van zijn derde titel af: 6-2, 6-4.

Slechte reeks Nishikori

Medvedev boekte zijn derde toernooizege van 2018 (na Sydney - ook als qualifier - en Winston-Salem). Nishikori wacht al sinds februari 2016 op een titel en verloor sindsdien acht finales op rij.

Daniil Medvedev koestert zijn in Tokio veroverde trofee

Del Potro was verre van fit in Peking. De winnaar van de US Open in 2009 kampte met koorts en liep tegen Basilasjvili hoestend over de baan. Hij legde het af tegen de harde klappen van de Georgiër, die dit jaar op het gravel van Hamburg zijn eerste ATP-titel had veroverd.

Wozniacki is weer terug

Bij de vrouwen ging in Peking de titel net als in 2010 naar Caroline Wozniacki. De mondiale nummer twee won in de finale met 6-3, 6-3 van Anastasija Sevastova.

Wozniacki schreef in juni het toernooi van Eastbourne op haar naam, maar op de zes daaropvolgende toernooien kwam ze nooit verder dan de achtste finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl