Volleybalsters vellen Puerto Rico op WK

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Volleybalsters op WK met gemak langs Puerto Rico

De Nederlandse volleybalsters hebben op het WK in Japan het eerste duel in de tweede ronde gewonnen. In Nagoya won een solide spelend Oranje met 3-0 van Puerto Rico: 25-16, 25-15, 25-20.

Oranje won alle vijf groepswedstrijden in de eerste ronde en nam die punten mee naar de tweede ronde, die uit twee poules van elk acht landen bestaat. De topdrie van elke poule gaat door naar de derde ronde, de laatste fase van het toernooi voor de halve finales.

Balkestein-Grothues: 'Dit was een zakelijke overwinning'

Maarten Tip sprak na afloop van de wedstrijd tegen Puerto Rico met Maret Balkestein-Grothues.

Puerto Rico, dat een van de vorige zes duels met Oranje won (World Grand Prix in 2014), bleek in Nagoya geen partij. Oranje had continu de controle en was serverend, aanvallend en blokkerend de Puerto Ricaansen de baas.

In de derde set haperde de machine een beetje, maar de setwinst kwam nimmer in gevaar.

"We maakten het verschil met onze services. Daardoor kwam Puerto Rico niet in hun spel vandaag. In de derde set waren we wel wat slordig, maar we herstelden ons goed. Ik ben heel blij", reageerde aanvoerster Maret Balkestein-Grothues vanuit Japan.

Volleybaldames
@Volleybaldames
3-0 gewonnen van Puerto Rico en dus nog steeds ongeslagen op het WK Volleybal! Zes gespeeld, zes gewonnen. Morgen door tegen de Dominicaanse Republiek #FIVBWomensWCH #TeamNL #LetsGoOrange
8 maanden geleden

In de tweede groepsfase neemt Oranje het ook nog op tegen de Dominicaanse Republiek, Brazilië en Servië (olympisch zilver in 2016). Oranje hoeft in de tweede groepsfase alleen aan te treden tegen de ploegen waar nog niet eerder tegen gespeeld is.

STER Reclame