NOS Sport

Bloemendaal-attractie kan in België gewoon over straat

Bloemendaal-attractie kan in België gewoon over straat

Bloemendaal-speler Arthur van Doren werd aan het begin van dit jaar uitgeroepen tot beste hockeyer van de wereld hoewel hij geen dribbelaar, solist of doelpuntenmachine is. Wat maakt hem dan zo goed dat hij erbovenuit springt?

"Constant presteren is een van mijn grootste kwaliteiten, denk ik", zegt de 24-jarige Belg in aanloop naar het thuisduel met Rotterdam vandaag. "Enerzijds breng ik verdedigende zekerheid en anderzijds een pass die een paar linies overslaat. En ik geniet van een mooie tackle."

Bloemendaal is al acht jaar geen kampioen meer geworden in Nederland en daar moet Van Doren verandering in brengen. Tot nu toe gaat het crescendo, want 'De Musschen' gaan ongeslagen aan de leiding in de hoofdklasse.

Bekende Belg of niet?

In Bloemendaal dragen ze Van Doren op handen, maar in zijn vaderland is zijn populariteit minder. "De doorsnee Belg of Vlaming spreekt mij niet op straat aan. Hockey blijft hockey. In België is er maar één grote sport en dat is voetbal", aldus de verdediger.

Over twee maanden speelt hij met België het WK. Daarna keert hij terug naar de hoofdklasse. Wat wil hij liever: wereldkampioen worden met de nationale ploeg of landskampioen met Bloemendaal? "Nee, ik ga niet kiezen. Ik ga eerst het WK spelen en dan zien we wel hoe het loopt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl