SQ Vision

Brand autobedrijf Veldhoven onder controle, omwonenden nog niet naar huis

time icon Aangepast

In Veldhoven is een autobedrijf uitgebrand. De brand ontstond even na 04.30 uur en breidde zich snel uit. De brandweer had het vuur om 7.30 uur onder controle, maar het nablussen gaat nog een groot deel van de dag duren.

Meerdere gebouwen in de omgeving werden door het vuur bedreigd. De bewoners daarvan zijn in veiligheid gebracht. Het is nog niet duidelijk wanneer ze terug naar hun huis kunnen.

Het autobedrijf ligt aan de rand van Veldhoven, dicht bij het knooppunt De Hogt. In het gebied staan bedrijfs- en woonpanden door elkaar.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Grote brand Veldhoven: tientallen brandweermensen opgeroepen om te blussen

Bij hetzelfde autobedrijf is eerder dit jaar nog een brand voorkomen. Onbekenden gooiden toen iets brandbaars op het terrein, maar de eigenaar van het bedrijf kon voorkomen dat dat schade aanrichtte. Over de oorzaak van de brand van vandaag is niets bekend.

Op sociale media meldden inwoners van Veldhoven vannacht dat ze knallen hoorden. Mogelijk waren dat ontploffende gasflessen.

STER Reclame