Jonge PSV'ers bij Oranje, maar Van Bommel straalt nog het meest

Na de 4-0 thuiszege op VVV-Venlo glommen de PSV'ers van trots. Niet zo zeer vanwege de wedstrijd, maar vooral omdat PSV drie nieuwe namen levert aan het Nederlands elftal.

Steven Bergwijn, Pablo Rosario en Denzel Dumfries mogen zich na hun goede prestaties in Eindhovense dienst komende week voor het eerst melden bij bondscoach Ronald Koeman.

Vanzelfsprekend roept het trots op bij de jonge PSV'ers. Zo is Rosario "heel blij met de erkenning", is Bergwijn opgelucht dat hij "er eindelijk bij is" en noemt Dumfries de oproep een "prachtige eer, waarvoor hard is gewerkt" en heeft hij "wel even een dansje gemaakt".

Grootste lach

Maar de grootste lach op het gezicht verscheen na de winst op VVV niet op het gezicht van een van de debutanten, maar op die van hun trainer: Mark van Bommel. "Dit vind ik wel heel erg mooi."

Steven Bergwijn in actie tegen VVV Pro Shots

Van Bommel werd een dag voor de bekendmaking van de selectie gebeld door Koeman en had daarna zelf de eer om het aan zijn spelers te vertellen.

"Ik was ook echt blij toen Ronald mij belde", geeft de dit seizoen debuterende hoofdcoach toe. "Hij vertelde me over het selecteren van Jeroen Zoet, Luuk de Jong en de debutanten. Dat ik het dan over kan brengen op mijn spelers zijn mooie momenten als trainer."

Melden in Zeist

Komende week mogen de PSV'ers zich samen met de andere internationals melden in Zeist. Op 13 oktober wacht Duitsland in de Nations League en drie dagen later oefent Oranje tegen België.

De debutanten weten nog niet helemaal wat ze kunnen verwachten, zo vertelt Rosario. "Ik ben benieuwd, ik ga gewoon een mooie tijd tegemoet." Bergwijn gaat laten zien wat hij kan: "En dan zie ik het wel", aldus de aanvaller.

"Ik vind het hartstikke mooi dat ik me mag melden", stelt Dumfries. "Echt een jongensdroom."

STER reclame