Groningen-directeur Nijland: 'Het kan een loodzwaar seizoen gaan worden'

"Ik kan je vertellen, hier staat een ontzettend strijdbare directeur. Maar het is klip en klaar, het kan een loodzwaar seizoen worden, zo realistisch moet je zijn."

Directeur Hans Nijland weet als geen ander dat FC Groningen diep in de zorgen zit. "Na deze serie wedstrijden hebben we vier punten en dat past niet bij een club als FC Groningen"

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hans Nijland: "Natuurlijk hebben we zorgen. Dit hadden we niet verwacht"

Nijland laat zich echter geen complex aanpraten. "Die kreet van malaise en crisis hebben de laatste weken wel vaker gehoord. Het is niet zo boeiend hoe je het noemt. Het is klip en klaar dat we zorgen hebben, dat is duidelijk. Dit hadden we niet verwacht."

Cliche's en vertrouwen

De directeur van FC Groningen, vervalt na de zesde nederlaag van het seizoen in clichés, "maar je kunt moeilijk anders dan je maximaal voorbereiden op het volgende duel. Ik weet het, het is een cliché, Op dit moment telt maar één ding: schouder aan schouder. met elkaar en voor elkaar. Ik zou niet weten hoe je het anders moet noemen op dit moment."

In de ogen van Nijland blijft Danny Buijs de aangewezen persoon om er toch nog bovenop te komen. "In de voorbereiding waren we positief en enthousiast over de selectie en de technische staf. En dat zijn we nog steeds, laat ik daar helder over zijn. Ik ben ervan overtuigd dat wij beter kunnen dan nu de stand op de ranglijst laat zien."

Keihard blijven werken

"De positie op de ranglijst doet ons allemaal pijn, mij voorop", reageert trainer Buijs na het verlies tegen ADO Den Haag, "Het enige dat we kunnen doen is keihard werken om daar weg te komen."

"We moeten met zijn allen er achter blijven staan. Op het moment dat je elkaar gaat laten vallen, kom je zeker geen stap verder."

Buijs voelt zich nog steeds gesteund door de club, spelers en supporters. "Ik heb geen enkele aanleiding om te denken dat het niet zo is. Op het moment dat het niet zo is, dan mogen ze mij dat ook zeggen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Buijs weet dat 'door hard werken alles nog goed gaat komen'

STER Reclame