Cristiano Ronaldo

Ronaldo schiet frustratie van zich af voor nog ongeslagen Juventus

Juventus heeft ook in zijn achtste competitieduel de volle buit gepakt. De ploeg van Cristiano Ronaldo won het uitduel met Udinese met 2-0 en heeft negen punten meer dan naaste belager Napoli, dat zondag Sassuolo ontvangt.

Juventus kreeg na een half uur drie kansen in vijf minuten. Rodrigo Betancur kopte de 1-0 binnen, waarna doelman Simone Scuffet met een sublieme reflex een schot van Mario Mandzukic keerde.

Verwoestend schot Ronaldo

Even later werd het alsnog 2-0 via sterspeler Ronaldo. Op aangeven van Mandzukic leek Ronaldo de frustratie van zich af te willen schieten met een pegel in de verre hoek.

Ronaldo is sinds ruim een week verwikkeld in een verkrachtingszaak, na een artikel van het Duitse tijdschrift Der Spiegel. Daarin stelt de Amerikaanse Kathryn Mayorga dat ze in 2009 in een hotel in Las Vegas is verkracht door Ronaldo. Ze heeft verteld dat de Portugees haar 375.000 dollar heeft betaald om de zaak stil te houden, maar Mayorga wil nu af van het zwijgcontract.

Haar advocaat is een rechtszaak gestart tegen Ronaldo, die de beschuldiging ontkent.

Udinese kreeg in het duel nog kansen: zo trof Antonin Barak voor rust de paal en reageerde Kevin Lasagna na rust niet alert genoeg bij een voorzet. Ronaldo, Federico Bernardeschi en Mandzukic slaagden er daarna niet in de uitstekende Scuffet te passeren.

Zonder Kluivert wint Roma bij Empoli

AS Roma boekte een 2-0 overwinning bij laagvlieger Empoli. Steven Nzonzi en Edin Dzeko zorgden voor de doelpunten. Roma klimt door de zege naar de derde plaats op de ranglijst, maar morgen staan er nog zes duels op het programma.

De Nederlanders Justin Kluivert en Rick Karsdorp bleven de hele wedstrijd op de bank. Kluivert maakte eerder deze week in de Champions League nog zijn eerste goal voor de Romeinen.