James Rodriguez

Misère Bayern duurt voort: 3-0 verlies tegen Mönchengladbach

Bayern München heeft voor de vierde opeenvolgende keer niet kunnen winnen. De landskampioen verloor dit keer thuis met 3-0 van Borussia Mönchengladbach.

Bayern haalde maar één punt uit de laatste drie competitieduels en staat nu vijfde in de Bundesliga. De achterstand op koploper Borussia Dortmund bedraagt vier punten. Dortmund boekte een spectaculaire 4-3 zege op Augsburg.

Robben eruit in de rust

Mönchengladbach schoot in München uit de startblokken. Al na 16 minuten stond het 2-0 voor de bezoekers. Alassane Plea schoot vanaf 16 meter laag in de rechterhoek en Lars Stindl deed hetzelfde, maar dan in de linkerhoek.

Vanaf dat moment had Bayern voortdurend balbezit, al leverde dat vrijwel geen kansen op. Coach Niko Kovac haalde Arjen Robben en Müller eruit in de rust, maar ook dat had niet het gewenste effect.

Tot overmaat van ramp werd het in de slotfase zelfs 3-0: Patrick Herrmann schoot van dichtbij raak.

Laatste vier duels Bayern

Bundesliga Bayern - FC Augsburg 1-1
Bundesliga Hertha BSC - Bayern 2-0
CL Bayern - Ajax 1-1
Bundesliga Bayern - Mönchengladbach 0-3

Dortmund had de zege op Augsburg vooral te danken aan Paco Alcácer. De Spaanse aanvaller scoorde liefst drie keer in ruim een half uur in een wedstrijd met een bijzonder spectaculaire slotfase.

Jadon Sancho viert de zege van Dortmund met zijn ploeggenoten

Het duel eindigde in 4-3 voor Dortmund, al zag het daar tien minuten voor tijd nog niet naar uit. Dortmund keek in de 80ste minuut tegen een 2-1 achterstand aan, maar door goals van Alcácer en Mario Götze kwam de thuisploeg 3-2 voor.

Dat leek genoeg voor de winst, totdat Michael Gregoritsch er in de 87ste minuut 3-3 van maakte voor Augsburg. In de zesde minuut van de blessuretijd schoot Alcácer Dortmund uit een vrije trap alsnog naar de winst.

Drie punten voorsprong op Klaassen en Co

Dortmund leidt de Bundesliga met een voorsprong van drie punten op Mönchengladbach, Hertha BSC en Werder Bremen. De Noord-Duitsers wonnen vrijdagavond met 2-0 van Wolfsburg. De eerste goal werd gemaakt door oud-Ajacied Davy Klaassen.