Noermagomedov en McGregor zijn klaar voor het grootste UFC-gevecht ooit

Het wordt door velen gezien als het grootste gevecht ooit in de UFC, de belangrijkste MMA-organisatie ter wereld. Het gevecht tussen de Ier Conor McGregor en de Rus Chabib Noermagomedov.

De afgelopen dagen werd bij de persconferentie en bij de weging de spanning flink opgevoerd. Zo kwam McGregor te laat opdagen bij het perspraatje, iets wat tot veel irritatie leidde bij de Rus. Bij de weging een dag later begonnen de twee kemphanen bijna alvast aan hun gevecht.

Chabib Noermagomedov (l) en Conor McGregor Getty Images

Maar komende nacht (tussen 05.00 en 06.00 uur Nederlandse tijd) is het echt zover. Dan staan de twee tegenover elkaar in Las Vegas met als inzet de wereldtitel in het lichtgewicht.

Een titel die McGregor veroverde in 2016, maar die hij later moest inleveren. De Ier lastte na het winnen van de titel, zijn tweede naast de titel in het vedergewicht, een pauze in wegens de geboorte van zijn zoon. Ook maakte hij een uitstapje naar het boksen door voor veel geld met Floyd Mayweather de ring in te stappen.

Door de afwezigheid van McGregor was hij niet in staat zijn titel te verdedigen en kwam deze na wat omzwervingen uiteindelijk bij Noermagomedov terecht.

Vechter Conor McGregor veroorzaakt chaos bij UFC

Ruzie buiten de octagon

Nu staan de twee tegenover elkaar in een gevecht dat meer is dan alleen een potje knokken in een kooi. McGregor en Noermagomedov zijn namelijk ook buiten de zogeheten 'octagon' niet bepaald beste vrienden.

Een conflict tussen een vechter uit het kamp van McGregor en Noermagomedov ligt daar ten grondslag aan. De ruzie tussen de Ier en de Rus kwam dan ook tot een kookpunt in april.

In de week dat Noermagomedov de titel in het lichtgewicht veroverde gooide McGregor in het Barclays Center in New York een steekwagen door het raam van een touringcar met daarin onder meer Noermagomedov. McGregor werd opgepakt en belandde in de rechtbank. Hij bekende schuld en werd veroordeeld tot een taakstraf.

Komende nacht krijgen de twee dan eindelijk de kans om hun vete op een legale manier uit te vechten.

STER reclame