In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Gemeente Moerdijk treedt op tegen Albanezen in maïsveld

  • Omroep Brabant/Twan van der Heijden
    Vanuit de lucht is de schade aan het maisveld goed te zien
  • Omroep Brabant/Marcel van Dorst
    De Albanezen laten bergen met rotzooi achter
  • Omroep Brabant
    Achtergelaten spullen in het maisveld

De gemeente Moerdijk is begonnen met een grote schoonveegactie rond een parkeerplaats langs de A16 bij Zevenbergschen Hoek. De parkeerplaats is berucht, omdat veel Albanezen er in vrachtwagens klimmen om als verstekeling naar Engeland te gaan. Voor ze dat doen, houden ze zich schuil in een maisveld langs de snelweg. Vanochtend zijn vier Albanezen in het maisveld opgepakt, zo meldt Omroep Brabant.

Puinhoop in Maisveld

De afgelopen maanden hebben tientallen Albanezen één of meer nachten in het veld gebivakkeerd. Ze slapen in zelfgemaakte tentjes, totdat ze kans zien om in een vrachtwagen te klimmen. Het maisveld ligt vol met lege flesjes, plastic zakken en kleding. De mais kan daardoor niet worden geoogst.

Zorgelijk

Vrijwel dagelijks worden er in de omgeving van de parkeerplaats en in het maisveld verstekelingen betrapt en dat zal na vandaag niet veranderen. "Het is een misvatting om te denken dat je het probleem oplost als je de mais weghaalt, daarvoor is deze plek langs de A16 te strategisch voor de vluchtelingen. We willen alleen voorkomen dat het hier een tentenkamp wordt", zegt een van de medewerkers die de rommel aan het opruimen is.

Burgemeester Klijs noemt de situatie in zijn gemeente al enige tijd zorgelijk. Hij vroeg eind augustus aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid om actie te ondernemen.

Advertentie via Ster.nl