Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen klokt vierde tijd op training, Hamilton weer de snelste

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Japan de vierde tijd geklokt. Net als tijdens de eerste sessie op het circuit van Suzuka was Lewis Hamilton de snelste coureur. De Britse leider in de WK-stand zette in zijn Mercedes 1.28,217 als beste rondetijd neer. Verstappen kwam tot 1.29,257.

De sessie werd gedomineerd door Hamilton, die teamgenoot Valtteri Bottas zag eindigen op de tweede plek. Ferrari-coureur Sebastian Vettel zette de derde tijd neer.

Verstappen was niet geheel tevreden met zijn optreden. "We hebben last van onder- en overstuur, dus voor mij was het niet zo'n goede dag", liet hij optekenen op zijn website.

"We hadden een paar dingen veranderd na de eerste sessie, maar die werkten niet. We zullen zien wat we morgen kunnen doen om de grip te verbeteren. Mercedes is te snel, maar wellicht dat we dicht achter de Ferrari's kunnen zitten."

Veel rondjes in eerste vrije training

In de eerste vrije training had Verstappen een zesde tijd neergezet. In de trainingssessie met flink wat incidenten lag de prioriteit van Red Bull bij het rijden van veel rondes. Verstappens ploeggenoot Daniel Ricciardo reed de meeste rondjes van het veld, 32. Verstappen zelf kwam uit op een totaal van 30 rondes.

Verder viel er genoeg te beleven op het circuit van Suzuka, waar niet alle coureurs hun bolide op de baan wisten te houden. De Spanjaard Fernando Alonso maakte een fikse schuiver richting de grindbak, Esteban Ocon spinde, Pierre Gasly nam flink wat gras mee met zijn auto en ook Verstappen schoot heel even de baan af.

Hamilton en Gasly botsen bijna

Gasly raakte ook betrokken bij een ander incident, waarbij hij bijna een botsing veroorzaakte met Lewis Hamilton. De Brit kon maar net op tijd uitwijken voor de bijna stilstaande Fransman. Het kwam Gasly op zijn tweede waarschuwing van het seizoen te staan. Bij een volgende waarschuwing krijgt hij een gridstraf van tien plaatsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl