Een bescheiden applaus van Phillip Cocu
NOS Voetbal

Cocu kan even opgelucht ademhalen na Europese winst met Fenerbahçe

De onder een immense druk staande Phillip Cocu kan even opgelucht ademhalen. Hij herstelde zich in de Europa League met Fenerbahçe van de zeperd tegen Dinamo Zagreb (4-1 verlies) door met 2-0 van Spartak Trnava te winnen.

Bij de ploeg van Cocu was Islam Slimani matchwinnaar door na gepruts van de keeper 1-0 te maken en vervolgens de 2-0 binnen te koppen.

Het is voor Cocu pas de derde zege in Turkse dienst. Van de elf duels die hij tot nu toe in alle competities speelde met 'Fener' verloor hij er zes.

Geloof

"Alles is betrekkelijk in het voetbal", zei Cocu na afloop tegen Fox Sports. "Als je nu een paar keer wint, krijg je geloof en kun je beter gaan voetballen."

Cocu was blij te zien dat zijn spelers er alles aan deden. "Als je ziet wat voor energie we in de wedstrijd hebben gegooid... dat hebben we de laatste keer nagelaten in de competitie. Dat is een belangrijke basis in het voetbal. Ik ben blij met het resultaat, het is een stapje."

De spelers van Fenerbahçe bedanken het thuispubliek

AC Milan heeft in de Europa League zijn tweede zege geboekt. De Italianen hadden het in eigen huis lang lastig tegen Olympiakos, maar wonnen met 3-1.

Namens de Grieken opende Miguel Guerrero met een knappe kopbal de score, waarna Suso en Gonzalo Higuaín een reeks kansen misten voor de thuisploeg.

Gonzalo Higuaín viert zijn goal

Invaller Patrick Cutrone bracht na de rust redding met een kopbal en een intikker. Tussendoor schoot Higuaín alsnog een keer raak.

Coolen onderuit

Interim-trainer Rini Coolen verloor met Rosenborg van RB Leipzig. In eigen huis ging de Noorse topclub met 1-3 onderuit.

Uitslagen Europa League

Groep Wedstrijd Uitslag
A Bayer Leverkusen-AEK Larnaca 4-2
A FC Zürich-Loedogorets 1-0
B Rosenborg-RB Leipzig 1-3
B Salzburg-Celtic 3-1
C Bordeaux-FC Kopenhagen 1-2
C FC Zenit-Slavia Praag 1-0
D Anderlecht-Dinamo Zagreb 0-2
D Fenerbahçe-Spartak Trnava 2-0
E AC Milan-Olympiakos 3-1
E Real Betis-F91 Dudelange 3-0
K FC Astana-Rennes 2-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl