Boy van Poppel AFP

Roompot-Charles compleet: Lammertink en Boy van Poppel tekenen

time icon

Roompot-Charles Cycling Team heeft Boy van Poppel en Maurits Lammertink vastgelegd. De twee ervaren renners tekenen een contract voor één jaar bij de fusieploeg.

Van Poppel reed de afgelopen vijf jaar voor Trek-Segafredo, waar hij vooral in dienst reed van de sprinters en kopmannen van de ploeg. Bij Roompot-Charles mag de zoon van ploegleider Jean-Paul van Poppel meer voor zijn eigen kansen gaan.

"Een paar jaar geleden kon ik m'n eigen kans gaan in de ronde van Engeland", vertelt Van Poppel op de website van de ploeg. "Ik mocht sprinten tegen onder anderen Dylan Groenewegen en André Greipel. Ik reed er toch ook top vijf dus ik weet dat ik mee kan."

Maurits Lammertink ANP

Lammertink maakt de overstap van Katusha, maar de Roompot-ploeg is niet onbekend voor hem. De 29-jarige Tukker reed al eerder voor de formatie. Hij was in 2015 de eerste renner die de ploeg een zege bezorgde.

Lammertink won een etappe in de Ronde van de Limousin. "Juist, dat was ik", weet hij zich te herinneren. "Groenewegen won ook die dag. Ik had het niet verwacht dat ik het zou zijn. Daarom, dat eerste jaar was ook echt super."

Naast Lammertink en Van Poppel tekende ook 22-jarige Justin Timmermans bij de ploeg van algemeen manager Michael Zijlaard. Met het aantrekken van het drietal heeft de ploeg nu achttien renners in dienst en is de selectie rond.

Zijlaard: "We zijn trots en tevreden met wat er nu staat. We zullen beschikken over een uitgebalanceerde ploeg met veel ervaring en jongens die uit de WorldTour komen, aangevuld met jong talent en mannen die opgeleid zijn bij Veranda's Willems en Team Roompot. We zijn klaar voor 2019."

STER Reclame