Cristiano Ronaldo AFP

Bondscoach Fernando Santos van Portugal heeft Cristiano Ronaldo niet opgeroepen voor de interlands met Polen (Nations League) en Schotland (vriendschappelijk). In samenspraak met de voorzitter van de Portugese voetbalbond en Ronaldo zelf is besloten de aanvaller van Juventus niet te selecteren.

Santos wilde geen details van dat gesprek bekendmaken, maar alles wijst erop dat de verkrachtingszaak waarin Ronaldo verwikkeld is ten grondslag ligt aan de absentie van de aanvaller.

Rechtszaak

De Amerikaanse Kathryn Mayorga stelt dat zij in 2009 in een hotel in Las Vegas is verkracht door Ronaldo. Ze heeft verteld dat de Portugees haar 375.000 dollar heeft betaald om de zaak stil te houden, maar nu wil ze af van het zwijgcontract. Haar advocaat is een rechtszaak gestart tegen Ronaldo.

Eerder deze week werd ook bekend dat de politie in Las Vegas het onderzoek naar de mogelijke verkrachtingszaak heeft heropend.

Santos selecteert Ronaldo ook niet voor de interlands die Portugal in november afwerkt, maar verwacht wel dat de aanvaller van Juventus op termijn terugkeert bij het nationale elftal.

STER reclame