NOS Nieuws

Wekdienst 4/10: afscheid Koos Alberts en presentatie onderzoek VMBO Maastricht

Goedemorgen! Vandaag is het Dierendag, wordt een onderzoek naar de gang van zaken op het VMBO Maastricht gepresenteerd, kan het publiek afscheid nemen van wijlen Koos Alberts en wil Amnesty een feestje van de ambassade van Saudi-Arabië verstoren.

Het is tamelijk bewolkt en lokaal valt wat regen. Vanmiddag is er meer zon en wordt het 17 tot 19 graden. Morgen is het zonnig en warm met 21 graden. Zaterdag en zondag zijn er meer wolken en zondag daalt ook de temperatuur.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De resultaten van een onderzoek naar de gang van zaken op het VMBO Maastricht worden gepresenteerd. Daar werden de eindexamens van de vierdejaars afgekeurd en bleek van alles mis te zijn.
  • Fans van Koos Alberts nemen in het crematorium in Leusden afscheid van de volkszanger. Er worden honderden mensen verwacht.
  • Mensenrechtenorganisatie Amnesty International roept op om een feestje van de ambassade van Saudi-Arabië in het Kurhaus in Scheveningen te verstoren door te toeteren. Amnesty is boos over de achtergestelde positie van vrouwen in het Arabische land.
  • En vergeet vandaag je huisdier niet: het is namelijk Dierendag. Dat betekent dat veel mensen hun huisdier extra verwennen met luxeproducten. Soms zelfs met prosecco of veganistisch dierenvoer:
Geen vlees voor de honden van Els

Wat heb je gemist?

De Britse regering zegt dat de Russische geheime dienst achter een reeks van wereldwijde cyberaanvallen zit die zijn bedoeld om westerse democratieën te ondermijnen. De regering trekt deze conclusie op basis van onderzoek door het National Cyber Security Centre (NCSC). De Russische geheime dienst zit volgens de Britten onder meer achter de uitbraak van ransomware BadRabbit, de cyberaanval op het internationale dopingbureau WADA en het hacken van de Democratische Partij in de VS in 2016.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een medewerker van een parkeerbeheerder op Schiphol is samen met zijn vriendin opgepakt in het Friese Gorredijk. Ze gebruikten zonder toestemming het huis van mensen die op vakantie waren en hun auto bij de parkeerplaats hadden achtergelaten.

De buurman kwamen erachter toen er ineens licht brandde in het huis van de buren, waar hij tijdens hun vakantie op paste. De parkeermedewerker had er niet ingebroken, hij kon het huis moeiteloos in omdat de vakantieganger aan zijn sleutelbos, naast zijn autosleutel, ook zijn huissleutel had zitten.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl