Neymar scoort tegen Rode Ster

Sterren PSG scoren erop los, Napoli in extremis langs Liverpool

Paris Saint-Germain heeft in groep C van de Champions League uitgehaald tegen Rode Ster Belgrado. In het Parc des Princes werd het 6-1 en alle vier de aanvallend ingestelde sterren van PSG kwamen tot scoren.

Na twintig minuten was Neymar voor het eerst trefzeker en twee minuten later scoorde de Braziliaan opnieuw. Via Edinson Cavani en Ángel Di María stond het halverwege de wedstrijd al 4-0.

Het publiek scandeerde vervolgens 'dix, dix, dix' oftewel 'tien, tien, tien', maar zo ver kwam het niet. De Franse fans moesten bijna een half uur wachten totdat Kylian Mbappé de 5-0 binnentikte.

Angel Di Maria viert de 4-0

Ebecilio

Bij een 5-0 achterstand mocht Lorenzo Ebecilio, voormalig speler van Ajax, nog invallen bij Rode Ster. Met zijn eerste balcontact leidde hij de eretreffer van Marko Marin in.

Toch was het laatste woord weer aan PSG. Met een schitterende vrije trap maakte Neymar zijn derde van de avond, waarna hij een publiekswissel kreeg.

PSG verloor tijdens de eerste wedstrijd nog met 3-2 bij Liverpool. The Reds gingen nu met 1-0 onderuit bij Napoli. Lorenzo Insigne maakte in blessuretijd de enige goal van de avond. Door de late goal gaat Napoli, dat pas één keer wist te scoren, nu aan de leiding in groep C.

Coach Jürgen Klopp van Liverpool moest na nog geen twintig minuten zijn eerste wissel toepassen. Naby Keita, die ten koste van aanvoerder Jordan Henderson in Napels een basisplaats had, raakte geblesseerd en moest per brancard van het veld. Henderson was zijn vervanger.

Bij de bezoekers speelden de Nederlandse internationals Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum de hele wedstrijd.

Stand groep C

1. Napoli 2-4 (1-0)
2. Paris Saint-Germain 2-3 (8-4)
3. Liverpool 2-3 (3-3)
4. Rode Ster Belgrado 2-1 (1-6)
Weston McKennie

In groep D viel er weinig te genieten bij Lokomotiv Moskou-Schalke 04. Weston McKennie maakte namens de bezoekers twee minuten voor tijd de enige goal. De Amerikaanse middenvelder kopte raak uit een corner.

Schalke 04 had tijdens de eerste speelronde gelijkgespeeld. Toen werd het 1-1 tegen Porto. De Portugezen wonnen hun eerste thuiswedstrijd met 1-0 van Galatasaray.

Moussa Marega werd de matchwinner door kort na rust de enige goal van de avond te maken.