NOS

Om voer voor dieren te vervoeren, als elektrische kruiwagen of als materiaalwagen voor op het sportveld: veel mensen bedenken een alternatieve invulling voor de Stint. Vanaf vandaag is de elektrische bakfiets op de openbare weg verboden, maar dat wil niet zeggen dat het vervoersmiddel niet meer gebruikt gaat worden op andere plekken. Het aantal advertenties op Marktplaats waarin mensen vragen om een Stint, is de afgelopen 24 uur flink toegenomen.

Zo is een gebruiker op Marktplaats op zoek naar een Stint om te demonteren. "Het is voor een project met leerlingen die een technische opleiding volgen." Een ander is op zoek naar de elektrische bakfiets voor op het privéterrein. "Wij wonen in Hongarije. Voor ons is de Stint om mest en hout op een plek te brengen op ons terrein en als ik ga vissen. Wij wonen in de natuur en komen niet op de weg", schrijft gebruiker Lotus.

Veel vraag naar Stint op Marktplaats Marktplaats

Ook is er vraag naar de Stint voor het vervoer van dieren en dierenbenodigdheden. "Wij zijn op zoek naar een Stint om in te zetten voor stalwerk, bijvoorbeeld voor hooi vervoeren. De kleur maakt uiteraard niets uit", schrijft Bras. Een andere gebruiker: "Een Stint om voer naar mijn dieren toe te brengen, staat wegens een momenteel wat onwillig lijf hoog op mijn verlanglijstje." Een ander wil weer het ding gebruiken op een boerderij.

Maar ook een vakantiepark in Utrecht, een foodtruckevenement en sportorganisatie zoeken nu een Stint. Allemaal voor het vervoer van spullen, niet van mensen. Gebruiker Johan wil dat de Stints worden gebruikt voor goede doelen. "Wij kopen Stints om ze onder andere in te zetten voor dagjes uit van goede doelenorganisaties. U kunt hierdoor mensen helpen zodat de Stint toch nog voor goede doeleinden gebruikt gaat worden."

Verplicht

Het lijkt er wel op dat mensen zich verplicht voelen om te vermelden dat ze de elektrische bakfiets niet gaan gebruiken op de openbare weg. Dit wordt bijna in elke advertentie vermeld.

Behalve in de advertentie van Rob. Maar die neemt het ding dan ook mee naar Afrika, zegt 'ie.

STER reclame