Douwe de Vries ANP

Na Nuis baalt ook De Vries van ijs in Thialf: 'Geen topsportwaardig ijs'

time icon

Vorige week uitte Kjeld Nuis al zijn onvrede op Twitter. Vandaag doet Douwe de Vries er nog een flinke schep bovenop. De schaatsers zijn niet tevreden over de ijskwaliteit van schaatstempel Thialf in Heerenveen.

"Het is gewoon een keer klaar. Ze blijven de kritiek maar wegwuiven en doormodderen. Ze hebben de duurste machinekamer in de wereld en kunnen niet eens fatsoenlijk ijs neerleggen. We hoeven echt niet elke dag wereldrecord-ijs. Maar het schommelt nu zo erg."

De Vries maakte zijn kritiek wereldkundig via Twitter. "Ik had het liever zelf met Thialf afgehandeld. Maar we zien weinig verbetering en we hebben het niet alleen over de laatste weken. Ze moeten gaan inzien dat het echt slecht is en dat er echt wat moet veranderen."

Douwe de Vries
@Douwedv
De maat is een keer vol @Thialf We beginnen er elke keer weer over, maar we zien geen verbetering. Dit is geen topsportwaardig ijs. Erken het probleem, zoek de juiste mensen, desnoods expertise van andere ijsmeester(s) en DOE er wat aan. Dit is Thialf onwaardig
8 maanden geleden

En de drievoudig wereldkampioen ploegenachtervolging krijgt bijval van zijn collega's. Sven Kramer, Patrick Roest en Nuis retweetten zijn bericht op Twitter.

Over precies een maand staat de eerste belangrijke wedstrijd in Thialf op het programma. Van 2 tot en met 4 november wordt het kwalificatietoernooi voor de eerste reeks wereldbekerwedstrijden afgewerkt.

Kjeld Nuis
@KjeldNuis
Ik weet niet WAT ze met het ijs hebben gedaan in @Thialf #snelnaarinzell
8 maanden geleden

"Ik weet niet WAT ze met het ijs in Thialf hebben gedaan'', twitterde Nuis vorige week. Ook andere schaatsers, onder wie Sven Kramer, klaagden toen over problemen met het ijs.

'Technisch verhaal'

IJsmeester Beert Boomsma wilde na de opmerking van Nuis niet kwijt wat hij precies met het ijs heeft gedaan. "Dat is een technisch verhaal. We zijn er constant mee bezig om het ijs op een beter niveau te krijgen en doen hiervoor constant testen. Dit keer is het misgegaan en dat vinden we heel vervelend. Inmiddels is het weer hersteld en we verwachten dat de schaatsers geen problemen meer zullen hebben."

STER Reclame