NOS NieuwsAangepast

Meisje (15) blijkt bestuurder auto dodelijk ongeluk Limburg

Een 15-jarig meisje blijkt de bestuurder te zijn geweest van een auto die in maart betrokken was bij een dodelijk ongeval bij Echt in Limburg. Direct na het ongeluk verklaarde de 29-jarige broer van het meisje dat hij de bestuurder was, maar uit het onderzoek van de politie is nu gebleken dat het meisje reed.

De auto met vier jongeren botste bij Echt tegen een boom. Een 15-jarig meisje, dat op de achterbank zat, overleed ter plekke. Een ander meisje raakte zwaargewond. De bestuurster en haar broer kwamen met de schrik vrij.

Filmpjes

De politie onderzocht na het ongeluk meerdere filmpjes. In eerste instantie was hierop alleen te zien dat het meisje achter het stuur van de auto had gezeten, maar was nog niet duidelijk of dit ook het geval was ten tijden van het ongeluk. Dit bleek pas uit een filmpje dat een paar weken geleden is opgedoken. De beelden werden een paar seconden voor het ongeluk gemaakt.

Het meisje wordt nu vervolgd voor het veroorzaken van een ongeval met dood en letsel tot gevolg. Haar broer wordt gezien als medeplichtig. Volgens justitie is er door het handelen van de man een gevaarlijke situatie ontstaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl