NOS Voetbal

Ajax moet De Jong waarschijnlijk ook tegen Bayern missen

Ajax waarschijnlijk zonder De Jong tegen Bayern

De kans is groot dat Ajax het dinsdagavond in de uitwedstrijd tegen Bayern München in de Champions League opnieuw moet stellen zonder Frenkie de Jong. Hakim Ziyech, die zaterdag tegen Fortuna Sittard (0-2 winst) een tik kreeg, is wel fit.

De Jong heeft een kuitblessure en ontbrak daardoor ook al in het duel met de Limburgers. "Frenkie maakt progressie, maar of het snel genoeg gaat voor morgenavond moet nog blijken", zei trainer Erik ten Hag tijdens de persconferentie.

Aansluitend op de persconferentie volgde de training van Ajax in de Allianz Arena, waar de 21-jarige middenvelder apart van de groep enkele oefeningen afwerkte. Bijgestaan door de fysiotherapeut van Ajax deed De Jong enkele tests, waarna hij al snel het veld verliet.

  • ANP
    Frenkie de Jong trainde maandagavond wel, maar deed dat apart van de groep..
  • ANP
    ..zoals hier met de fysiotherapeut van Ajax

In een wedstrijd waarbij de kansen voor Ajax door velen op nihil worden geschat, geloven de Amsterdammers in een stunt. Ten Hag vindt dat "Ajax altijd voor de overwinning moet gaan". Dus ook tegen Bayern, dat het eerste duel in de poule uit met 2-0 won van Benfica.

De coach werd op de persconferentie geflankeerd door middenvelder Dusan Tadic. "We moeten kalm blijven en vertrouwen op onze kwaliteiten. Natuurlijk zijn zij favoriet, maar wij geloven in onze kansen", aldus de Serviër.

Na de sprankelende 3-0 overwinning in de eerste wedstrijd voor de Champions League-avontuur tegen AEK, volgden voor Ajax in de competitie een ontluisterende nederlaag tegen PSV (3-0) en een moeizame overwinning (2-0) op Fortuna Sittard.

Die laatste twee optredens hebben tot de nodige kritiek geleid op de speelwijze van de Amsterdammers en de tactische ingrepen van trainer Ten Hag in het bijzonder.

Over het laatste duel, tegen Fortuna, is volgens Ten Hag intern uitgebreid gesproken. "We worden een paar keer weggecounterd. Dat mag niet. En dat heeft ook met discipline te maken. Zo'n wedstrijd moeten we doodspelen."

Bayern uit vorm

In Bayern treft Ajax wel een ploeg die al twee duels op rij niet heeft gewonnen in de competitie. Tegen Augsburg werd het 1-1. Vrijdag was Hertha BSC thuis met 2-0 te sterk voor 'Der Rekordmeister'.

Volgens Ten Hag, tussen 2013 en 2015 coach van het tweede elftal van Bayern, is dat voor Ajax niet per se een voordeel. "Ik ken de mentaliteit hier een beetje. Als de druk wordt opgevoerd kunnen ze tot grote hoogte stijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl