NOS Voetbal

Robben: 'Mini-Krise? Ik loop iets te lang mee om daarin mee te gaan'

Robben: ik koos voor PSV, niet tégen Ajax

Twee wedstrijden op rij heeft Bayern München niet weten te winnen. En dus zong het woord 'Mini-Krise' al rond op de persconferentie van de Duitse landskampioen voor het Champions League-duel met Ajax van dinsdag.

Is er voor de Amsterdammers misschien iets te halen in Beieren? "Nee, dat denk ik niet", is het duidelijke antwoord van Arjen Robben. "Het belangrijkste voor ons is om morgen een duidelijke reactie te tonen."

"Dat is het mooie aan de voetbalwereld. Een week geleden waren we onverslaanbaar, twee wedstrijden later is het 180 graden gedraaid. Ik loop iets te lang mee in het voetbal om daarin mee te gaan", lacht Robben.

Robben: 'Ajax maakt kans om te overwinteren'

De 34-jarige oud-international verwacht een mooie wedstrijd tegen Ajax. "Tegen een Nederlandse club spelen is natuurlijk extra bijzonder. Ik zie positieve ontwikkelingen, zowel bij Ajax als PSV. Ik was net als iedereen in Nederland heel blij met twee Nederlandse clubs in de Champions League. En beide ploegen hebben ook de potentie om het goed te doen."

"Ajax heeft de eerste wedstrijd overtuigend gewonnen. Ze hebben ook kans om te overwinteren. Het is super om te zien dat er weer nieuwe talenten opstaan. Het is altijd afwachten of talenten er ook bij blijven, maar daar heb ik geen twijfels bij."

Matthijs de Ligt en Donny van de Beek kent Robben nog van zijn laatste periode bij het Nederlands elftal. "Wat me opviel, is dat ze vooral mentaal stabiel zijn. En dat is in het huidige voetbal een belangrijke factor."

'Wij zijn Bayern München'

Bayern-trainer Niko Kovac zei dat Robben "waarschijnlijk zal spelen" tegen Ajax. "Het is een mooie wedstrijd. Ajax en Bayern zijn twee grote clubs, die in de jaren zeventig hebben geheerst in Europa. Het Ajax van nu is zeer talentvol, zeer jong met zeer goede spelers."

"Ajax heeft graag de bal en bepaalt graag het ritme. Maar morgen spelen we in de Allianz Arena. En wij zijn Bayern München. We willen ons stempel gaan drukken", aldus een strijdvaardige Kovac.

'Robben wil tegen Ajax laten zien wat hij nog kan'

Toekomst in Nederland?

Robben kreeg tijdens de persconferentie ook de (bijna onvermijdelijke) vraag of hij ooit nog eens terugkeert op de Nederlandse velden. Zijn antwoord was traditioneel: "Zeg nooit nooit. Op dit moment voel me hier geweldig. Na dit seizoen loopt mijn contract weer af. Dan zullen we wel zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl