Scheidsrechter Serdar Gözübüyük bestraft Robin van Persie met rood
NOS VoetbalAangepast

Van Persie wijst schikkingsvoorstel af, rood Gustafson geseponeerd

Robin van Persie is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van twee wedstrijden (plus één voorwaardelijk) vanwege zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Vitesse van zondag. De Feyenoorder maakte kort na zijn 2-1 voor de Rotterdammers een tackle op de enkels van Max Clark, waarop scheidsrechter Serdar Gözübüyük hem van het veld stuurde.

Als de Feyenoord-aanvoerder akkoord was gegaan, had hij bij de wedstrijden van Feyenoord tegen Willem II en PEC Zwolle moeten toekijken, maar zou hij weer speelgerechtigd zijn als op 28 oktober in Amsterdam de Klassieker tegen Ajax op het programma staat.

Van Persie verklaarde onmiddellijk na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse al dat hij bij een eventuele schorsing zeker in beroep zou gaan. De zaak zal nu worden voorgelegd aan de tuchtcommissie van de KNVB.

Van Persie: 'Ik ga hoe dan ook in beroep'

FC Utrecht-speler Simon Gustafson, die zondag in het duel bij FC Groningen (1-1) een rode kaart kreeg, wordt niet geschorst. Arbiter Bas Nijhuis stuurde Gustafson weg, nadat die Samir Memisevic omgekegeld had.

Simon Gustafson (rechts) krijgt rood

De videoscheidsrechter (VAR) bekrachtigde vanuit Zeist, tot onbegrip van FC Utrecht-coach Dick Advocaat, Nijhuis' oordeel. Een dag later werd de rode kaart alsnog geseponeerd.

Advocaat: 'Dertig mensen hebben me gebeld, allemaal vonden ze het belachelijk'

Messaoud, Bruns en Akkaynak

Excelsior kan twee duels niet over Ali Messaoud beschikken. De middenvelder, die zaterdag tegen VVV-Venlo van het veld gestuurd werd, is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager van drie duels, waarvan één voorwaardelijk.

Hetzelfde geldt voor Thomas Bruns (Vitesse) en Atakan Akkaynak (Willem II): zij kregen na hun rode kaart in het afgelopen weekeinde eveneens dat schikkingsvoorstel en zijn beiden akkoord gegaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl