NOS Sport

Hockeycoach Oltmans duikt dit keer op in Maleisië

Roelant Oltmans zit niet verlegen om werk in de hockeywereld. De 64-jarige Nederlander is aangesteld als bondscoach van Maleisië, nadat hij afgelopen jaar ook al Pakistan en India onder zijn hoede had gehad.

Oltmans moet de Maleisische hockeyers naar de Olympische Spelen van Tokio in 2020 loodsen. Hij neemt het bondscoachschap over van de Maleisiër Stephen van Huisen. Hem is nu de functie van assistent-trainer en teammanager aangeboden.

Vorige maand stapte Oltmans op bij Pakistan na organisatorische en financiële problemen, maar ook een teleurstellende vierde plaats bij de Aziatische Spelen. Tussen 2013 en 2017 was hij coach van India en in een verder verleden nog een keer van Pakistan.

Olympisch kampioen

Oltmans is bekend van zijn wereldtitel met de Oranjevrouwen in 1990, het olympisch goud met de mannen in 1996 in Atlanta en de wereldtitel met de mannen in 1998 in Utrecht.

De Nederlandse hockeymannen zijn wereldkampioen geworden in 1998

Tijdens het WK in het Indiase Bhubaneshwar, in december, treft Oltmans in de openingswedstrijd van de poulefase Nederland. Ook Pakistan is in dezelfde groep ingedeeld. De poule wordt gecompleteerd door Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl