NOS Voetbal

Van Persie verwacht geen oproep meer: 'Mis Oranje niet'

Van Persie geniet van family time: 'Mis Oranje niet'

Robin van Persie maakte tegen Vitesse (2-1) zijn zesde goal in zeven competitiewedstrijden dit seizoen en voor de tweede opeenvolgende keer was hij matchwinner.

De aanvaller is fit en in vorm. Je zou bijna zeggen dat Oranje weer in beeld komt voor Van Persie, maar de topscorer aller tijden van Oranje blijft realistisch. "Ik verwacht niet dat ik word opgeroepen", zegt Van Persie.

"De bondscoach is duidelijk geweest. Ik mis het niet en geniet van andere dingen tijdens de break. Family time. Ik deel mijn weekend anders in, ga bij paardrijden en hockey van mijn dochter kijken en bij voetbal van mijn zoon. Ik ben nederig en ben blij dat ik zo lang voor Oranje heb kunnen spelen. Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan."

Robin van Persie viert de winnende goal tegen Vitesse

De formidabele vrije trap waarmee hij tegen Vitesse het winnende doelpunt maakte, riep herinneringen op aan zijn goal tegen Ivoorkust op het WK van 2006. Hard en met effect vloog de bal langs de muur en doelman Eduardo. En dat terwijl Van Persie niet eens de vaste vrijetrappennemer is bij Feyenoord.

"Eigenlijk heb ik nog geen enkele vrije trap genomen sinds ik hier ben", zegt Van Persie. "Ik zag niemand anders die hem wilde nemen en dacht: ik probeer het gewoon. Ik wilde in de verre hoek schieten. Normaal is zo'n bal voor de keeper als hij blijft staan, maar ik hoopte dat de keeper een stapje naar het midden zou doen en dat deed hij."

Geen intentie om iemand pijn te doen

Enkele minuten later kreeg Van Persie na een stevige tackle op Max Clark de rode kaart van arbiter Serdar Gözübüyük. "Ik vond het geen rood", reageert de aanvoerder van Feyenoord. "Ik had absoluut niet de intentie iemand pijn te doen. Ik weet ook zeker dat hij geen pijn heeft. Er was maar een beetje contact."

Robin van Persie verlaat met rood het veld

"Normaal gesproken krijg je voor direct rood twee wedstrijden, maar ik ga zeker in beroep", zegt Van Persie.

Met twee wedstrijden schorsing mist Van Persie in ieder geval niet de Klassieker tegen Ajax. Die wedstrijd staat op 28 oktober op het programma in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl