Kiki Bertens
NOS Sport

Bertens rekent in Peking af met Roemeense kwelgeest

Kiki Bertens heeft zich probleemloos geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Peking en daarmee haar kansen op deelname aan de WTA Finals weer wat vergroot. Ze klopte de Roemeense Sorana Cirstea met 6-2, 6-0.

De 26-jarige Bertens had in vier ontmoetingen nog niet gewonnen van de 28-jarige Cirstea. De Roemeense schakelde de Wateringse onder meer uit in de eerste ronde van Roland Garros in 2013 en Wimbledon in 2017.

In een uurtje klaar

In Peking liet Bertens, de mondiale nummer elf, zien waarom ze dit jaar al drie titels heeft behaald. Ze speelde geconcentreerd en sloeg toe op de belangrijke punten. Binnen een uur was de winst binnen.

Eerder deze week verzorgde Kiki Bertens de loting in Peking

Door haar zege stijgt Bertens naar de achtste plaats op de jaarranglijst, precies genoeg om het eindejaarstoernooi in Singapore - de WTA Finals - voor de beste speelsters van het jaar te halen. Karolína Plísková kan haar wel weer passeren als zij ook de eerste ronde doorkomt.

Jelena Svitolina, de nummer zeven op de lijst, ligt er al uit in Peking. Zij moet bij goede prestaties van Bertens en Plísková deze week vrezen voor haar plekje. Behalve als Simona Halep, die geblesseerd is, niet op tijd fit is voor Singapore.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl