De Italiaan Francesco Molinari en de Brit Tommy Fleetwood vieren de overwinning ANP

De Europese golfers hebben op de Golf National in Parijs de Ryder Cup op de Amerikanen heroverd. Francesco Molinari zette het winnende punt op het bord en mag met recht de speler van de 42ste editie van het tweejaarlijkse golffeestje genoemd worden.

Molinari won met de Engelsman Tommy Fleetwood alle vier de dubbelpartijen en werd door zijn zege op Phil Mickelson de eerste Europeaan ooit met vijf punten uit vijf duels.

Eropeanen heroveren Ryder Cup op Amerikanen

De Europese overwinning leidde tot een vreugde-uitbarsting bij het publiek én de spelers. En even later was er weer een reden voor een feestje: Met zijn zege op Rickie Fowler passeerde Sergio Garcia Nick Faldo als de Europeaan met de meeste punten in de Ryder Cyp: 25,5.

Voor Tiger Woods liep het toernooi uit op een nachtmerrie. De voormalig nummer één van de wereld, die vorige week voor het eerst in vijf jaar een toernooi won, wist geen enkel punt te behalen.

De Amerikaan heeft een matige staat van dienst in de fourball en foursome, maar dit jaar verloor hij pas voor het eerst sinds de nederlaag bij zijn debuut in 1997 ook de single. De Spanjaard Jon Rahm zegevierde.

STER reclame