Daryl van Mieghem, Frank Olijve en Youssef El Jebli juichen na de 2-1 voor De Graafschap

Elf Superboeren kloppen negen Willem II'ers, maar vraag niet hoe

De Graafschap heeft voor het eerst sinds de verrassende zege op Feyenoord bij de start van de eredivisie weer een keer gewonnen. De ploeg uit Doetinchem versloeg op eigen veld een tot negen man gereduceerd Willem II: 2-1.

De Superboeren hadden een eigen doelpunt van Fernando Lewis vlak voor tijd nodig om de overtalsituatie in een overwinning uit te drukken. De mogelijkheden om de overwinning al eerder veilig te stellen, liet De Graafschap onbenut.

Stof tot napraten

De eerste helft leverde genoeg stof tot napraten op. Atakan Akkanyak van Willem II kreeg na overleg met de videoscheidsrechter (VAR) rood en Stef Nijland trof voor De Graafschap doel uit een vrije trap.

Atakan Akkaynak krijgt alsnog rood van arbiter Bax
    Applaus van Stef Nijland na zijn goal tegen Willem II
    Tilburgse vreugde na de 1-1 van Dries Saddiki
    Ook Diego Palacios kan vertrekken

De thuisploeg kon toen uitlopen, maar Erik Bakker schoot een penalty op de paal en op slag van rust raakte ook Nijland de staander.

Kort na rust maakte Dries Saddiki zomaar koppend de 1-1, waarna De Graafschap via Jordy Thomassen nog maar eens de paal raakte.

Weer rood

Willem II kwam met negen man te staan na een tweede gele kaart voor Diego Palacios. De Tilburgers leken het resterende halfuur stand te houden, totdat Fernando Lewis de bal een minuut voor tijd in eigen doel tikte.