NOS Sport

Wereldkampioen Herlings sluit MXGP-seizoen in stijl af

Wereldkampioen Herlings sluit seizoen in stijl af

Jeffrey Herlings heeft het MXGP-seizoen op de hem kenmerkende wijze afgesloten. Nadat hij twee weken geleden als eerste Nederlander de wereldtitel in de MXGP voor zich had opgeëist, toonde hij zich zondag in de Grand Prix van Italië ook in beide manches oppermachtig.

Het was dit seizoen met Herlings op de baan bijna saai om naar een MXGP-race te kijken en in Italië was dat niet anders. Bovendien ontbrak zijn teamgenoot Antonio Cairoli, de enige coureur die het Herlings heel af en toe lastig maakte, De Italiaan miste zijn thuis-GP door een harde valpartij in de kwalificatie.

Jeffrey Herlings

In de eerste manche nam Herlings al snel de leiding en reed daarna weg bij de rest van het veld. In de tweede manche leidde Herlings van start tot finish. De Sloveense oud-wereldkampioen Tim Gajser eindigde in beide manches als tweede, Clement Desalle uit België werd twee keer derde.

Toptienplaats Coldenhoff

Glenn Coldenhoff sluit het seizoen af als zevende in de WK-stand. De tweede Nederlandse coureur in de MXGP werd in Italië elfde en achtste, wat hem een negende plaats in de eindklassering opleverde.

Unicum in MX2

In de MX2 eiste Jorge Prado de wereldtitel op. Hij is daarmee de eerste Spanjaard die de wereldtitel in die klasse weet te bemachtigen.

Calvin Vlaanderen eindigde het seizoen als zesde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl