De plek van het ongeval is afgezet Koen Laureij

Bij een ongeluk op de A12 richting Den Haag zijn twee mensen ernstig gewond geraakt. Het gaat om een 72-jarige man uit het Belgische Neerpelt en een 34-jarige man uit Kampen.

De aanrijding gebeurde rond 11.10 uur. De Belgische bestuurder kwam achterstevoren op de linkerrijstrook tot stilstand, vermoedelijk nadat hij door onbekende oorzaak de vangrail had geraakt.

De bestuurder uit Kampen en zijn vriendin stopten om hulp te verlenen. Terwijl de vrouw 112 belde, werd haar partner geschept door een auto die de stilstaande voertuigen probeerde te ontwijken. Ook de Belg die hij wilde gaan helpen, en die inmiddels uit zijn auto was gestapt, werd aangereden.

De slachtoffers waren na het ongeluk niet meer aanspreekbaar. Voor hen zijn traumahelikopters opgeroepen. Ze zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Kettingbotsing op A12 tussen Harmelen en Woerden

De rijbaan werd afgesloten om ruimte te maken voor de hulpdiensten. Het verkeer naar Den Haag werd via een afrit en een oprit langs het ongeluk geleid. Rijkswaterstaat gaf na 14.30 uur de snelweg vrij; een half uur later reed het verkeer weer door.

De politie Utrecht adviseerde automobilisten in de file op de A12 met klem om niet te gaan spookrijden. Dat gebeurde desondanks. De politie heeft beeld van de overtreders. Die krijgen een bekeuring van 640 euro.

De politie deed onderzoek naar de toedracht. Daarbij werd een drone ingezet voor luchtfoto's.

STER reclame