wekdienst 29/9 erdogan
NOS Nieuws

Wekdienst 29/9: Erdogan in Keulen en diëtisten in actie

Goedemorgen!

Het wordt vandaag wisselend bewolkt en het blijft droog. De temperatuur loopt op tot zo'n 15 tot 16 graden. Er waait een zwakke wind uit variabele richtingen. In de nacht van zaterdag op zondag daalt het kwik tot zo'n 2 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Papendrecht wordt een stille tocht gehouden. Precies een week geleden werden de lichamen van twee kinderen en hun ouders gevonden in een brandend huis. De politie heeft sterke aanwijzingen dat een van de ouders het gezin om het leven heeft gebracht.
  • Diëtisten met een eigen praktijk komen in opstand tegen de contracten met zorgverzekeraars. Wurgcontracten noemen ze die - en ze beginnen de actie 'Red de diëtist'.
  • De Turkse president Erdogan brengt een bezoek aan Keulen. Daar geldt vanaf 09.00 uur 's ochtends de noodtoestand. De politie verwacht grote demonstraties van voor- en tegenstanders.

Wat heb je gemist?

Op het Indonesische eiland Sulawesi zijn door de aardbeving van gisteren en de daaropvolgende tsunami tientallen doden gevallen. Er zijn honderden gewonden en een onbekend aantal mensen wordt nog vermist.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Bijna een derde van de kinderen die in de Amsterdamse zedenzaak slachtoffer zijn geworden van Robert M. vertoonde daarna "zorgelijk seksueel gedrag".
  • In Los Angeles is mede-oprichter Marty Balin van de psychedelische rockband Jefferson Airplane op 76-jarige leeftijd overleden. De band scoorde grote hits met onder meer White Rabbit en Somebody to love.
  • In Bergen op Zoom is een vrouw met geweld om het leven gebracht. Ze werd gevonden in een appartement aan de Goudbaard. Volgens de politie is een verdachte op de vlucht. De relatie tussen de vrouw en de verdachte is niet duidelijk.

En dan nog even dit:

Oud-president Obama heeft gisteren een bezoek gebracht aan het Anne Frank Huis. In het gastenboek schreef hij: "Het verhaal en de stem van een jong meisje herinneren ons aan de verschrikkelijke wreedheid waartoe de mens in staat is, maar belangrijker nog, het herinnert ons ook aan de veerkracht en schoonheid van de menselijke geest."

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl