Shane Hammink (11) in actie in het duel met Fribourg

Basketballers Donar na verlenging uitgeschakeld in CL

De basketballers van Donar zijn er niet in geslaagd de tweede voorronde van de Champions League te overleven. Bij het Zwitserse Fribourg werd de 67-72 nederlaag van vorige week in Groningen nog weggepoetst (66-71), maar in de benodigde verlenging ging het alsnog mis: 79-77.

De eerste elf punten van de wedstrijd waren voor de Zwitsers en Donar liep de rest van het eerste kwart achter de feiten aan. Maar mede dankzij een score in de zoemer van Shane Hammink stond er een 22-15 tussenstand op het bord na het eerste kwart.

Langzaamaan kroop Donar dichterbij, nam het de leiding en werd er zelfs een voorsprong van vijf punten (36-41) meegenomen de rust in.

Verlenging

In de tweede helft was het veelal stuivertje wisselen en bleven beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Donar keek nog wel even tegen een achterstand van zeven punten aan, maar toch slaagden de Groningers erin om een voorsprong te pakken van vijf punten (66-71), precies genoeg om een verlenging af te dwingen. Hoewel Donar in de laatste minuut nog de kans kreeg om de wedstrijd te beslissen, Gipson raakte de ring, werd er niet meer gescoord.

In de verlenging liet Donar te veel steken vallen met gemiste schoten en dom balverlies, waardoor de Zwitsers alsnog wonnen.

Door de nederlaag maken de Groningers binnenkort hun opwachting in de FIBA Europe Cup. Fribourg neemt het nu in de derde en laatste kwalificatieronde van de Champions League op tegen het Turkse Sakarya.