Go Ahead Eagles bedankt de meegereisde fans

NEC en Go Ahead in evenwicht, Drenthe bekroont comeback Sparta

De topper in de eerste divisie tussen NEC en Go Ahead Eagles heeft geen winnaar opgeleverd. In Nijmegen werd het 1-1 en daardoor gaat Go Ahead (beste doelsaldo) nu met Almere City en Sparta aan kop.

Vijf minuten voor rust zette Sven Braken NEC op voorsprong met een fraai gekruld schot en in de 71ste minuut kwam Go Ahead via Paco van Moorsel langszij.

NEC is de enige ploeg in de eerste divisie die nog geen enkele keer heeft verloren. Toch heeft het een punt minder dan de drie koplopers: 15 om 16.

Stand eerste divisie

1. Go Ahead Eagles 7-16 (17-7)
2. Almere City 7-16 (17-9)
3. Sparta 7-16 (11-4)
4. NEC 7-15 (16-12)
5. SC Cambuur 7-14 (11-5)

Sparta won het vierde opeenvolgende duel op eigen veld. Dit keer werd FC Dordrecht, na een 2-0 achterstand, met 3-2 verslagen.

Royston Drenthe was opnieuw van waarde voor de Rotterdammers: na een klein uur haalde hij doeltreffend uit, al werd zijn schot wel van richting veranderd. In de laatste minuut haalde Drenthe de bal nog met het hoofd van de lijn.

Sparta stond na achttien minuten met 2-0 achter. Jeremy Cijntje scoorde al in de eerste minuut voor Dordt.

Royston Drenthe knuffelt Henk Fraser

Regerend kampioen Jong Ajax ging op de Toekomst hard onderuit tegen FC Eindhoven, dat pas voor het eerst wist te winnen. Het werd 3-0 voor de Brabanders.

Alvin Daniels, Collin Seedorf en Elton Kabangu waren trefzeker voor FC Eindhoven. Bij Jong Ajax miste Kaj Sierhuis een penalty; de spits schoot op de lat.

Roda JC

Het treffen tussen SC Cambuur en Roda JC werd gewonnen door Roda JC. Gyliano van Velzen maakte in de tweede helft het enige doelpunt.