Klaas-Jan Huntelaar met Justin Kluivert en Mitchell Dijks Pro Shots
NOS Voetbal

Ajax boekt winst ondanks missen Europees voetbal

Ajax heeft het afgelopen boekjaar (1 juli 2017 t/m 30 juni 2018) een kleine winst van 1,2 miljoen euro geboekt. De Amsterdamse club heeft dat positieve saldo met name te danken aan de transferinkomsten, die per saldo 39,4 miljoen euro opleverden.

Ajax verkocht onder anderen Davinson Sánchez, Jairo Riedewald en Kenny Tete. Met name de transfer van Sánchez bracht veel geld in het laatje (40 miljoen euro).

Europa League

Een reden voor het grote verschil met het jaar daarvoor (49,5 miljoen euro winst) is het missen van Europees voetbal. In het seizoen 2016/2017 wist Ajax de finale van de Europa League te bereiken, vorig seizoen speelde Ajax geen Europees toernooi. Dat scheelde alleen al aan kaartverkoop en premies voor winst en deelname 22,8 miljoen euro.

Ajax verkocht wel meer seizoenkaarten, die bovendien in prijs werden verhoogd.

Lopende jaar

Voor het lopende jaar, waarin Ajax zich via drie voorrondes heeft geplaatst voor de Champions League, rekent Ajax op een positief operationeel resultaat. De enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland verwacht wel een nettoverlies vanwege de aankoop van dure nieuwe spelers als Daley Blind en Dusan Tadic.

STER reclame