Ranomi Kromowidjojo (l) en Sarah Sjöström
NOS Sport

Kromowidjojo sterk op rugslag en vrije slag bij WB Eindhoven

Bij de wereldbeker zwemmen in Eindhoven heeft Ranomi Kromowidjojo haar goede vorm laten zien met een Nederlands record op de 50 meter rugslag een gouden plak op de 50 meter vrije slag.

De Brabantse kwam bij de wereldbekerwedstrijden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion op de rugslag tot een tijd van 26,10. De eindigde daarmee als tweede achter de Braziliaanse Etiene Medeiros.

Kromowidjojo was 0,09 seconden sneller dan het vorige record van Kira Toussaint, die eerder op de dag in de kwalificatierondes het Nederlands record op 26,19 had gebracht. In de finale eindigde Toussaint vlak achter Kromowidjojo als derde met een tijd van 26,13.

Sneller dan Sjöström

Op de 50 meter vrije slag was Kromowidjojo verreweg de snelste. Op de afstand die vaak gedomineerd wordt door Sarah Sjöström tikte ze aan in 23,26, een stuk sneller dan de Zweedse, die 23,67 klokte. Femke Heemskerk werd derde in 23,77.

Wereldrecord voor Mozorov

Vladimir Mozorov zwom in Eindhoven een wereldrecord op de 100 meter wisselslag. De Rus scherpte zijn eigen recordtijd aan met 0,04 seconden tot 50,26.

De wereldbeker duurt nog tot en met zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl