Tiger Woods
NOS Sport

Bij de Ryder Cup houden ze al rekening met tranen Woods

Zondag kon Tiger Woods zijn tranen nog maar net bedwingen toen hij voor het eerst in vijf jaar weer een PGA-titel won, maar als hij deze week met Amerika de Ryder Cup wint is een huilbui onvermijdelijk. Dat zegt teamgenoot Bubba Watson.

"Hij en Phil Mickelson hebben de Cup volgens mij nog nooit gewonnen in Europa", zegt Watson, tweevoudig Masters-winnaar. "Het zijn twee legendes. Ik weet zeker dat ze gaan huilen als we winnen. Ik waarschijnlijk ook."

Opwinding om Woods

De Ryder Cup, de driedaagse landenwedstrijd tussen Amerika en Europa die om het jaar wordt gehouden, gaat vandaag van start in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines. Het is de meest intense golfwedstrijd die er is, maar de aanwezigheid van Woods zorgt voor extra veel opwinding.

'Woods gaat zeker weten huilen als hij de Ryder Cup wint'

Het golffenomeen is voor het eerst in zes jaar weer opgenomen in het Amerikaanse team. De veertienvoudig majorwinnaar viel de afgelopen jaren ver terug door privéproblemen en een slepende rugblessure, maar is nu weer terug aan de top. En dat doet ook het team van Europa deugd.

"Ik speel al 25 jaar golf en iedere keer als Tiger iets geweldigs doet, is dat een mooi verhaal. Dat zien we graag, want hij betekent zo veel voor onze sport", aldus Thomas Bjorn, de captain van Europa.

De 42-jarige Woods heeft tachtig PGA-toernooien en veertien majors op zijn naam staan en stond 683 weken op de eerste plaats van de wereldranglijst. Maar de Ryder Cup won hij slechts één keer sinds zijn debuut in 1997. En op buitenlandse bodem heeft Amerika al niet meer gewonnen sinds 1993.

Favoriet

Toch is de Amerikaanse ploeg voor deze editie de favoriet, omdat captain Jim Furyk erin geslaagd is een sterrenensemble van twaalf spelers bij elkaar te krijgen. Naast Woods, Watson en vijfvoudig majorwinnaar Mickelson maken onder anderen ook de topvijfspelers Dustin Johnson, Brooks Koepka en Justin Thomas deel uit van het team.

"Deze week is Tiger een van de twaalf", aldus Rory McIlroy van Team Europa. "We kijken niet naar individuen, maar willen de VS verslaan. Niet alleen Tiger. Maar wat hij zondag heeft gepresteerd, was goed voor de sport. Het maakt het een stuk spannender."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl