Toon Gerbrands ANP
NOS Voetbal

Transfers houden PSV net in de zwarte cijfers in boekjaar 2017/2018

Dankzij de verkoop van spelers als Davy Pröpper, Andrés Guardado, Jetro Willems en Jürgen Locadia heeft PSV in het boekjaar 2017/2018 nog net zwarte cijfers kunnen schrijven. De Eindhovenaren kwamen uiteindelijk uit op een positief saldo van 160.000 euro, waardoor voor het zevende jaar op rij winst is geboekt.

Dat was dus op het nippertje. De prestaties op het veld kostten de club alleen maar geld, al zat daar ook een heugelijke kant aan. PSV heroverde immers de landstitel, maar dat ging wel gepaard met het uitkeren van enkele miljoenen aan kampioenpremies. Het seizoen was echter begonnen met een flinke domper: de club sneuvelde in de voorronde van de Europa League, waardoor het een hoop inkomsten misliep.

PSV-fan Monique: 'Transfer Pröpper toch niet in termijnen laten betalen?!'

De omzet bedroeg met 62 miljoen euro aanzienlijk minder dan in het seizoen 2016/2017, toen PSV dankzij deelname aan de Champions League een omzet van bijna 86 miljoen euro haalde. De winst kwam toen uit op 2,6 miljoen euro.

De kosten over afgelopen seizoen namen met zo'n 5 miljoen euro af tot ruim 70 miljoen. PSV heeft ook geld gebruikt om de schulden verder weg te werken. Er is de afgelopen drie seizoenen bijna 25 miljoen euro afgelost.

STER reclame