Lars de R. in de rechtszaal ANP

Het Openbaar Ministerie eist zes jaar celstraf en tbs met dwangverpleging tegen Holland's Got Talent-finalist Lars de R. (26) uit Krommenie. Hij wordt verdacht van het misbruiken van minstens tien kinderen in Nederland, Kroätie en India. De slachtoffers waren tussen 6 en 14 jaar oud.

"Het uitgangspunt is dat iedereen zich veilig moet kunnen voelen", verklaart de officier van justitie. "De slachtoffers vonden hem in eerste instantie een supercoole gast, omdat hij op televisie was. Maar hij heeft hun vertrouwen geschonden."

Bovendien zouden nog niet eens alle slachtoffers aangifte hebben gedaan. Ze willen volgens het OM liever niet in de media komen met hun verhaal, meldt NH Nieuws.

Ook de tripjes die De R. maakte naar India maakte de zaak voor het OM zwaarder. "We zien hem als sekstoerist, omdat er filmpjes van hem zijn in India waar hij zegt 'No sex, no pay'."

iPod

Lars de R. geeft toe seksuele handelingen te hebben verricht bij minderjarige jongetjes. In ruil daarvoor bood hij ze onder meer een iPod aan.

In 2009 stond hij in de finale van Holland's Got Talent en werd toen tweede. Door zijn succes in de talentenjacht was De R. populair als gitaarleraar. Hij gaf zeer jonge kinderen les. Twee van hen hebben aangifte gedaan van misbruik.

De naam van De R. dook vorig jaar op in een kinderpornozaak elders in het land. Hij werd augustus vorig jaar opgepakt na een huiszoeking.

De uitspraak in de rechtszaak volgt over twee weken. In de tussentijd wordt de verdachte extra in de gaten gehouden. Volgens deskundigen is dat nodig, omdat mede-gevangenen hem mogelijk iets aan willen doen. Ook willen ze de mogelijkheid dat de verdachte zichzelf iets aandoet uitsluiten.

STER reclame