Pieter van den Hoogenband
NOS SportAangepast

Van den Hoogenband: 'We zijn in gesprek, er is geen haast'

Pieter van den Hoogenband is in gesprek met NOC*NSF over de functie van chef de mission op de Olympische Spelen van 2020. Dat bevestigt de drievoudig olympisch kampioen tegenover de NOS.

"Ik heb aangegeven dat ik het heel graag wil, ik vind het een enorme mooie functie en ik zou heel graag TeamNL willen aanvoeren. We zijn in gesprek en we moeten respecteren dat het proces tijd nodig heeft."

Van den Hoogenband: 'Zou het heel graag doen'

Van den Hoogenband zegt niet te weten of hij ook daadwerkelijk de opvolger van Jeroen Bijl wordt. "Het is afwachten geblazen. Of het zover komt, is uiteraard aan NOC*NSF. We zijn in gesprek en er is geen haast. Ik snap dat men de benoemingsprocedure zorgvuldig moet doorlopen."

Eerder in de week zei Van den Hoogenband nog dat hij er "niets over kan en mag zeggen". De sportkoepel wilde alleen kwijt dat er "gesprekken lopen met kandidaten".

De Nederlandse olympische ploeg krijgt in Tokio een nieuwe chef de mission, omdat sportkoepel NOC*NSF na een extern onderzoek naar de gang van zaken rond de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro besloot de functies van technisch directeur en chef de mission te splitsen. Daarmee ging een streep door een combinatiefunctie die sinds 2008 bij de Olympische Spelen werd gehanteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl