Trent Sainsbury viert zijn eerste goal voor PSV Pro Shots

PSV beleefde in Maassluis een probleemloos avondje in de eerste ronde van de KNVB-beker. Tegen tweededivisionist Excelsior wonnen de Eindhovenaren, die speelden met een reserve-elftal, gemakkelijk met 0-4.

PSV begon met een compleet ander elftal dan zondag in de topper tegen Ajax. Van de basisspelers die Ajax met 3-0 versloegen, zaten er negen op de bank. Jeroen Zoet en Steven Bergwijn hadden vrijaf.

Te kleine kleedkamer

De nieuwelingen Trent Sainsbury, Aziz Behich en Érick Gutiérrez begonnen voor de eerste keer als basisspeler. De kleedkamer op Sportpark Dijkpolder bleek niet groot genoeg voor de voltallige PSV-selectie, de reserves moesten zich later omkleden.

PSV viert de eerste treffer in Maassluis Orange Pictures

Meteen na de aftrap kreeg Marouane Afaker voor de thuisploeg een schotkans, maar de bal verdween net over het doel. Daarna nam PSV het heft in handen. Na een klein kwartier opende PSV de score. Rechterverdediger Jordan Teze brak aan de zijkant door en stelde spits Cody Gakpo in staat om binnen te tikken. Vlak voor rust kopte Sainsbury de tweede PSV-treffer achter keeper Jean-Paul van Leeuwen.

Ook na rust was het een eenzijdig duel. PSV had de tegenstander helemaal in de tang. Excelsior kwam amper in de buurt van PSV-keeper Eloy Room en het wachten was op meer PSV-treffers. Die vielen ook: door invaller Ramon Lundqvist (69ste) en Nicolas Isimat-Mirin (73ste).

Vreugde bij PSV na afloop Pro Shots

Uitslagen KNVB-beker 26 september

Thuis Uit Tijd
vv Katwijk sc Heerenveen * 0-1 (w.n.v.)
DOVO vv Urk * 1-1 (4-5 na strafschoppen)
OJC Rosmalen ADO Den Haag * 0-6
Excelsior Maassluis PSV * 0-4
Staphorst PEC Zwolle * 0-1
Eemdijk ASWH * 1-4
RKAV Volendam Vitesse * 1-2
Groene Ster * TEC 2-1
Te Werve Ajax * 0-7
* Naar volgende ronde
Statistieken Excelsior Maassluis-PSV

STER reclame